Behind the scenes – Forest School Logo

אחרי שהכנסתי אתכם קצת לנבכי הנפש שלי, רוצים לנסות לראות מה עובר אצלי בראש?

אז לטובת אלו שכן, החלטתי לקחת פרויקט אחד מתקופת הלימודים שלי ולהראות לכם מה היו הצעדים, ההתלבטויות וההחלטות שהובילו אותי בסופו של דבר לתוצר הסופי. מעין סיור פרטי של “מאחורי הקלעים” של החשיבה העיצובית שלי. 

אז נתחיל…

באחד הפרויקטים, התבקשנו לחשוב על מקום, אמיתי או דימיוני, שנרצה למתג. כשנותנים לך יד חופשית מאוד קשה להתמקד ברעיון אחד, אבל בסוף חשבתי על משהו שיצא לי להכיר במסגרת ההתעניינות שלי בחינוך. גן יער.

גן יער הוא בעצם גן (או בי”ס) שנמצא ביער או בסביבה טבעית אחרת ומתנהל רובו ככולו במרחב החיצוני הזה. המפגש מתקיים ביער. הפעילות מתקיימת ביער. אפילו השירותים נמצאים ביער. מעין חוג סיירות אבל לילדים קטנים שמתקיים כל השבוע ובכל תנאי מזג אוויר. במסגרת המחקר מצאתי שיש שני גני יער בארץ (אולי היום יש יותר), במצפה רמון ובטבעון, אבל לא באזור המרכז. אז החלטתי למתג גן יער דימיוני במרכז הארץ. 

זה השלב שבו המעצב מתחיל לעשות מחקר ולענות על כמה שאלות שקשורות למותג: מה האישיות של המותג, מה התחום שבו הוא פועל ואיפה הוא ממוקם, מי המתחרים שלו, מי קהל היעד שלו ומה המסר שלו. 

בתי ספר, בצורה שבה הם מוכרים לנו, נוצרו במהלך המאה ה- 19, בתקופת המהפיכה התעשייתית, וכמעט לא השתנו מאז. הבעיה היא שבזמן שבתי הספר לא השתנו, העולם דווקא כן. דבר זה יוצר פער הולך וגדל בין העולם האמיתי שהתלמידים חיים בו לבין מה שהם חווים בבית הספר. לכן, יש לשנות את סביבת הלימודים לסביבה שתומכת בחווית למידה משמעותית יותר מזו הקיימת כיום. גן יער הוא גישה חינוכית חדשנית ללמידה בסביבה החיצונית. ההימצאות בסביבה החיצונית תורמת לפיתוח מוטיבציה פנימית, מיומנויות רגשיות, תקשורתיות וחברתיות ולבניית הערכה עצמית וביטחון עצמי גבוהים וכל זאת, באמצעות שימוש ברגשות, דימיון וחושים. אז החלטתי להתמקד במספר ערכים בעיצובייחודי, חדשני וטבעי

כדי לענות על ערך החדשנות, קיבלתי החלטה שהלוגו של המותג לא יהיה דומה ללוגואים אחרים של גנים (צבעי גואש, כתמים, ידיים של ילדים…) או של מוסדות חינוך אחרים שראיתי (ספר פתוח, ספר סגור, ערימת ספרים…). 

כדי לענות על ערך הייחודיות, ידעתי שאני צריכה לדבר אל קהל היעד שלי, ההורים. מדובר במוסד חינוך פרטי, על כל העלויות המשתמעות מכך. כך שקהל היעד שלי הם הורים ממרכז הארץ בעלי הכנסה גבוהה מהממוצע. אני מכלילה כמובן, אבל הורים שמחליטים לשלוח את הילד שלהם למסגרת שהיא לא חלק מהמסגרת הקונבצניונאלית, עושים את זה משתי סיבות עיקריות, או בגלל הזדהות עם ערכי המותג (ואז לא ממש משנה איך אעצב את המותג כי ההזדהות כבר קיימת) או בגלל מיתוג מוצלח שגורם להם לחשוב שכדאי להם לרשום את ילדיהם למסגרת הזו (כן, כן, במילים פשוטות… סמל סטטוס). ומה יותר יוקרתי מהצבע השחור ומקונטור (הקו המתאר של צורה)?!…

כדי לענות על ערך הטבע, חיפשתי אלמנט שישקף בצורה פשוטה, ברורה ומיידית את החיבור של המותג לטבע. אחרי שיטוט נרחב ברשת מצאתי אותו. האצטרובל!.

ווואלה!

 

בעניין הפונט (סוג הכתב), החלטתי ללכת על כתב דפוס ולא על כתב יד. אין מה לעשות, כתב דפוס תמיד מתקשר אצלנו לבית ספר. ובעניין השם של גן, החלטתי ללכת על “גן ילדי הפרא”. שם שיש בו כמה רבדים. הרובד הראשון, ילדים הם ילדים. כלומר, קצת פראי אדם. והרובד השני, הוא ההתייחסות ל”פרא”, שהוא בעצם לא מתורבת, בר. כמו עשב בר שגדל בשדה. רציתי גם להעביר את הרעיון שמדובר במקום שונה. אם בגן רגיל מתייחסים ל”פרא” כאל דבר שלילי, אז בגן הזה יש לזה מקום ויש לילדים מקום פחות נוקשה ופחות מרובע לגלות את עצמם. אז גם התייחסות לטבע וגם קריצה להורים :-).

וביחד. 

כדי שהלוגו לא יהיה רציני מדי החלטתי לשלב בו צבעים נוספים. רציתי שתהיה קריצה לנושא הילדי אבל לא בצורה ברורה או שטחית. חשבתי על הציורים שהילדים מכינים בעזרת כריות האצבעות שלהם וכמה שזה מסמל עבורי תמימות, פשטות ושמחה. אז לקחתי את הצורה של כריות האצבעות והחלטתי לשלב אותה בלוגו. לגוונים נבחרו גוונים שקשורים לטבע. חומים של אדמה וגזעי עצים וירוקים של עלים ודשא. 

וככה נראה החיבור ביניהם.

 

אז ייחודי, חדשני וטבעי. קצת שובב, לא לוקח את עצמו ברצינות, אבל מאוד מדויק ואסתטי.

אהבתם? לא אהבתם? התחברתם? רוצים לראות עוד פוסטים של “מאחורי הקלעים”? אשמח לשמוע…

ואם אתם לא מפחדים מקצת אנגלית, מציעה לכם להציץ גם בתיק העבודות שלי. אני מפרטת שם את תהליך המיתוג של “גן ילדי הפרא” בהרחבה.